Jag är Malala


Fick den här boken i påskpresent av mormor, så håller på att läsa den på bussen! Tycker den är sjukt bra och lär mig verkligen såå mycket! Vissa ord som jag tycker är lite svåra, men det är absolut en bok jag tycker alla borde läsa! Känner lite att den halvt hör till allmänbildningen eftersom många kan ha fel uppfattning om muslimer. Så om du inte redan läst den tycker jag verkligen att den är värd att läsa!
| | Kommentera |

Lättaste brödet

 
5dl mjöl
1 msk bakpulver
Salt
2 msk sirap
2,5 dl vatten
 
Du börjar med att blanda de torra ingredienserna och häller sen i sirapen och vattnet samtidigt som du rör. Eftersom "smeten" blir ganska kladdig så klickar du upp degen på ett bakplåtspapper innan du formar de lite runda. Det sista du gör är att sätta in de i mitten av ugnen på 200 grader i 12-15 minuter! Sjukt lätt och sjukt snabbt!
 
Källa
 
 
För ett nyttigare bröd kan du byta ut lite av mjölet mot nyttigare mjöl, byta ut en del av mjölet mot chiafrön! Ett annat tips är att pensla på vatten på bullarna och sen hälla över frön av valfri sort över de. De blir både finare och nyttigare tack vare detta!
 
 
Bild från första gången jag gjorde dessa!
 
| | Kommentera |

It's been a long day, without you my friend.

Så mycket som hänt den här veckan! I torsdags fyllde Mini (Emma, Rasmus lillasyster) hela 6 år! Lilltjejen, hon hade ju precis fyllt 3 när jag och Rasmus blev tillsammans! Igår fyllde även Sebastian (Rasmus lillebror) 1år! Sjukt vad fort det året gått!

Jag och Mini har även bakat ganska mycket den här veckan (2ggr haha). Bakade bröd i onsdags och cupcakes I fredags! Supermysigt och kul att hon gillar att baka!

På väg in mot jobbdag två nu!
Hörs ikväll då jag även tänkte lägga ut receptet på brödet! Sjukt lätt och går såå fort! Puss!
Tanken med cupcakesen var att vi skulle spritsa de, men eftersom det gick så sjukt dåligt, så skippade vi det..


Upp